De docente

Van harte welkom op mijn yoga website.

elsvdheijden_0118Met heel veel liefde en toewijding geef ik sinds 2004 yogalessen, zwangerschapsyoga en babymassage. Yogadocent worden dat is, in je studie op weg ernaar toe, vooral veel beleven en doorleven. Aan de slag gaan met je eigen persoonlijke proces, op alle denkbare gebieden.
Yoga beoefenen laat me steeds opnieuw ervaren en ontdekken wie ik ben en waar ik in het NU sta. Niet gisteren, niet morgen, maar in het moment. Yoga is ook vrijheid, de vrijheid om in een veilige, vertrouwde methode de diepere lagen in mijzelf te mogen en durven ontdekken. Om bewuster en ten volle in het leven te kunnen staan!
Yoga helpt mij om steeds terug te keren, naar mijn kern, mijn balans. Het vraagt om loslaten en tevens om te ontvangen. Een constante oefening in mijn dagelijkse leven.
Yogadocent te mogen zijn, dat is voor mij geven vanuit mijn hart en leven vanuit mijn hart.
Het logo wat ik 12 ½ jaar geleden heb gekozen, daar heb ik nu weer opnieuw bij stilgestaan. Ik heb gekeken en gevoeld of het NU nog wel bij mij past. Of dat ik het misschien zou willen veranderen? Maar het is nog steeds hetgeen waar ik voor sta en wat goed voelt.

Je ziet de cirkel en de krijger.
Officieel heet deze asana (yogahouding) Virabhadrasana. De krijgerhouding oftewel de heldhouding.
yogalogo
Bij deze naam denkt men al gauw aan vechten of fysiek geweld, maar gelukkig heeft de naam van deze asana daar niets mee te maken. Het gaat juist om jou innerlijke krijger, en het innerlijke gevecht. De constante uitdaging om de juiste balans te vinden tussen in-en ontspanning. Van ‘moeten’ naar willen.
Virabhadrasana: zij staat voor concentratie, balans, stevigheid ( met beide voeten op de aarde), energie en tevens straalt zij trots, dapperheid en kracht uit.
De cirkel staat voor verbondenheid met: geest, lichaam, adem en het gehele universum.